1 april

I dag skulle man bli lurad, eller luras om man har någon i närheten som man kan lura. Förr var det sofistikerade skämt, som t ex att sätta en nylonstrumpa framför tv:n och vips blev det färg-tv. Men det var ju för så länge sen så det är knapp nån som minns den tiden, typ början av sjuttiotalet. Eller som min pappa brukar berätta att GP hade ett aprilskämt en gång för länge sen att Öland hade kommit loss och flutit i land till smålandskusten. Men nu är det så mycket lur alla dagar så det är svårt att skilja 1 april från andra dagar.

Nu, så här en vecka före påsk, är väl tulpanerna på upphällningen. Det är snart dags för påskliljor, och inte så långt till pelargoner. Så i dag har jag tagit säsongens sista bilder på tulpaner.

Veckan som gått har bjudit på varma dagar men fortfarande frost på nätterna. I går natt hade det snöat, och det låg ett vitt lager med snö på marken i går morse. Vid Trandansen hade det samlats 17 000 tranor i går, det är 22 dagar till portarna till påskliljorna i Fagerås i Sjötofta öppnas och den 18 april ska jag besiktiga motorcykeln. Det är väl det som väntar den närmaste tiden …..

Annonser

En tanke på “1 april

  1. Fint ljus och fina former. Klara färger och mycket skärpa för att vara dina bilder. Med skärpa menar jag att nästan hela motivet är skarpt, du brukar jobba mycket med korta skärpedjup och detaljer. Det här känns annorlunda men mycket snyggt och varierat även om det vid första anblicken ser ut att vara en samling tulpanbilder… Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s