Fotohelg

Utan att överdriva kan man lätt rubricera gångna helgen som en fotohelg.
Långfredag kom C och jag var inte sen att använda mej av hans kunskaper i ljussättning. Vi riggade min lilla fotostudio och tog fram tulpanbuketten som jag köpte förra helgen och som var mer utslagen nu. Med hjälp av taklampa, blixten på min kamera, små spotlights och en extern blixt som C hade med sej provade vi olika ljussättning.

Dottern med sambo anlände i lördags och då fick jag en lektion i att redigera bilder i Photoshop Elements, passade bra att jobba med bilderna från fotostudion.

Påskafton var det alldeles för inbjudande väder för att bara sitta inomhus, så jag passade på att visa mina gäster på platser värda att besöka i omgivningen. Vi började i/på Gölingstorpa maer där vi träffade på grågås, tranor (exotiskt för göteborgare), och småfåglar som t ex steglits och gulfink.

Nästa anhalt var bron i Nittorp där man byggt en fantastisk rastplats. Kaffet smakade gott med Lalle baker’s sockerringar till.
Stenbron över Hjälmån efter Nyfors är ett av mina favortitställen, och där fanns det fler tranor som lät sej fotograferas.
Till sist besökte vi Åremma kvarn, som jag anser vara den mest besöksvärda platsen i min omgivning.

Alla fyra är vi hängivna fotografer, så det blev en hel del bilder från vår utflykt. Hannas bilder finns på hennes blogg.

Annonser

3 tankar om “Fotohelg

  1. Oj så fina bilder mamma! Gillar verkligen iskristallerna och också bilden med stubben i vattnet där du lyckats med flytande vatten. Snyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s