Konsert i skymning och gryning

Globalfestival 2012 – programmet innehåller bland annat klädbytardag, teaterstafett, bodypainting och – två helt fantastiska konserter!

Torsdag kväll var det miljökväll, information om solenergi, om demokrati- och visionsberedningens arbete med att sätta miljömål för Tranemo kommun, mm. Det var Tommy Petterson, konstnär aktiv i Arkfo, som höll i programmet tillsammans med kommunens miljöstrateg Sylvia Löfberg.

… som det heter i programbladet ”I samarbete med Globalfestivalen bjuder Arkforummet på ett gränsöverskridande möte mellan opera och konst, mellan miljöhot och småskaliga lösningar”. Och operan stod Anders Lorentzson för tillsammans med musikerna Mattias Henningsson på bas, Lars Hägglund på piano och Juan Ochoa på gitarr.

Det var en helt fantastisk föreställning. Inte för att jag har opera som min favoritmusik, men i den speciella miljön, i den omramningen kunde jag njuta av musiken och musikerna.

Fredag morgon var det dags för nästa konsert med musiker från Tranemo. Den här gången pianisten Lars Hägglund. Jag fick information på mailen – musik i gryningen, Goldmanvariationerna av J S Bach. Hade ingen aning om vad det var, så jag googlade och fick fram en film på Youtube. Och blev helt såld på musiken. Vilket hantverk!

Det var en förväntansfull stämning bland oss, det tiotal som kom till konserten som började kl halv sex! Men allteftersom morgonen framskred ökade publiken i antal och det var kanske 40-50 personer som fyllde lokalen till slut.

Lars Hägglund är en fantastisk pianist att både se och lyssna på. Hans händer flyger som fjärilsvingar över tangenterna på flygeln, ibland är händerna på samma ställe, ibland korsar dom varandra, men för det mesta svävar händerna över alla flygelns tangenter. Stundtals är musiken så medryckande så att Lars nästan dansar där han sitter på stolen. Jag rycks med som vore jag på en rockkonsert. Musiken är som namnet anger varierande, så även om konserten  håller på i nästan två timmar känns det när flygeln tystnar som om jag nyss satt mej på stolen.

Helt fantastiskt vilka konstnärer vi har i Tranemo!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s