Röd eller grön mjölk?

”Dricker du en halv liter röd mjölk om dagen!!?”
Distriktssköterskan såg strängt på mej. Jag var och kollade blodtrycket som legat liiiite för högt. Jag som aldrig är sjuk, inte annat än vanlig influensa och magsjuka. Jag hade just informerar henne om att jag inte röker (ok, jag har rökt, men slutade för trettio år sen), inte äter chips eller salta pinnar (helt enkelt för att jag inte tycker om det), inte saltar extra i maten. Eftersom jag är vegetarian äter jag inte rött kött, jag är galen i blomkål, broccoli och spenat, jag tar mej fram och tillbaka min femkilometerssträcka minst fem dagar i veckan i snabb takt (power walk / lätt jogging).
Men på frågan om huruvida jag dricker röd mjölk eller inte var jag ju tvungen att att svara sanningsenligt att ”jag tar röd mjölk i kaffet, och det kan kanske bli en halv liter på en dag”. Men när jag såg hur bestört hon blev ändrade jag mej till ”nja det blir nog inte mer än tre deciliter”.
Hon såg lättad ut, men fortsatte att förmana mej att inte ”gå på de moderna dieterna”. Jag vågade inte berätta för henne att jag använder grädde och fet crème fraîche i maten, och att jag när jag steker använder smör.
Men jag gick direkt hem och hällde ut den röda mjölken och ersatte den med grön mellanmjölk.

Annonser

En tanke på “Röd eller grön mjölk?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s