Det finns dagar …

Det finns dagar och så finns det Dagar. I dag var det en sån Dag. Började med fantastiskt väder. Solen gick upp genom dimman och det var så där trollskt och mystiskt ljus. Jag var bara tvungen och gå ut och ta några bilder för att försöka föreviga känslan.

 

Photo 2013-05-01 07 01 20                   Photo 2013-05-01 07 03 19

       

 

Bild

Första maj innebär för mej att manifestera arbetarnas högtidsdag. Sedan 1890 har man firat första maj i Sverige. Denna gång var det lite speciellt för mej. Jag skulle för första gången hålla ett tal vid vårt första-maj-firande. Som vice ordförande i Kommunal i Tranemo fick jag möjlighet att bland annat markera vikten av facklig-politisk samverkan, att kostnaderna för välfärden även fortsättningsvis tas ur den gemensamma kassan, och att Kommunal har slutit ett kollektivavtal med SKL. Det var en häftig känsla att stå uppe i talarstolen och få prata om det som ligger mej varmast om hjärtat. Jag avslutade med en dikt av Victor Jara. Han skrev den när han fänglsats av juntan i september 1973. Vilken framtidstro, vilka ord skrivna av en man som snart skulle mördas av juntan!

Vi är femtusen här,
i denna lilla del av staden
Vi är femtusen
Jag undrar hur många vi är allt som allt,
I städerna och i hela landet
bara här finns tiotusen händer som sår frön
och håller fabrikerna igång

Dagen avslutade jag tillsammans med en del av familjen, vi samlades på Hyssna Kvarnkafé. Hade tänkt fotografera en del. Vi gjorde så också, men det var lite blåsigt och kallt så det blev inte så många bilder. Men det är en fin miljö, så vi hade en härlig stund tillsammans. Några bilder blev det i alla fall.

Bild

Bild

Bild

Det här var en Dag!

Annonser

En tanke på “Det finns dagar …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s