14 maj London

Regn, regn, regn … engelskt väder, kan man nog kalla det. Eller som guiden på bussen uttryckte det ”det bästa med regn är, att det slutar regna”. Vi fortsatte vår hop on hop off i dag och fick en helt underbar guide på bussen. Förutom redan nämnda kommentar vädjade han till oss passagerare att inte stå upp på översta våningen (av två) på bussen. Det är så lätt gjort om busschauffören bromsar att ramla ut från bussen och ”då blir det så mycket pappersarbete för mej” …
Vi utnyttjade dessutom biljetten till båttur på Themsen, så nu har vi fått mycket av Londons historia i olika varianter. vi har bland annat fått veta att det inte alls klocktornet som heter Big Ben, utan den största klockan i klockspelet som har detta namn. Det finns 32 korgar i ”London Eye”, lika många som antal stadsdelar i London. St Pauls Cathedral består i själva verket av tre byggnader som är byggda omkring varandra (ja, ni fattar …). Lejonen på Trafalgar Square (statyerna) är egentligen avbilder av hundar. Det är därför de har tungan utanför munnen. Konstnären visste inte riktigt hur lejon såg ut, så han använde sin hund som modell.
Cleopatras obelisk som finns vid Themsens strand är gjord för 3000 år sedan, ca 1000 år före Cleopatra levde.
Nu är vi så fyllda av Londons historia, så vi klarar oss ett tag …
Fish and chips har vi också provat, vi sköljde ner det med en ale, allt detta på puben Sherlock Holmes pub Trafalgar Square.
Sea Life Aquarium, Londons Havets Hus, är väl värd ett besök. Här kan man se stora som små fiskar – hajar, rockor, clownfiskar, sköldpaddor, krokodiler, sjöhästar …. ligger inte långt från London Eye vid Westminster bridge.

20130514-202002.jpg

20130514-202016.jpg

20130514-201949.jpg

20130514-201935.jpg

20130514-202039.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s