Norra Kvills nationalpark

Hanna och Emil skulle åka till Norra Kvills nationalpark, som ligger lite söder om Rimforsa. Jag fick frågan om jag ville följa med, och jag svarade ”ja” innan jag fick klart för mej hur långt det var. Drygt 20 mil – enkel väg! Men jag bonade in mej i baksätet med en bok i örat, eller boken lyssnade jag på i telefonen. Vårt första stopp var i Gränna, där vi tog en kaffe på ett av stadens kaféer. Klart att även polkagrisar inhandlades. Dessutom fyndade jag lite kläder, fantastiska kläder i linne i Butik Miranda! Sen vidare mot Rimforsa. Strax efter vi passerat Ödeshög öppnade sej himlen och regnet fullständigt öste ner. Himla tur att vi sitter i bilen … Ett mål för utflykten var bokaffären och fotogalleriet Neva Books, som bland annat finns i Rimforsa, men även iBerlin, Borås, Örebro … Många fotoböcker fanns det där, och jag köpte en bok om Sveriges nationalparker, kanske blir det mitt nya projekt – att besöka dessa. Jag börjar med Stenshuvud på Österlen , den är nog närmast.

Eller rättare sagt, jag börjar med Norra Kvills nationalpark, en bevarad gammelskog. Alltså en skog där inget rörts, inga buskar eller kullfallna träd röjts de senaste 150 åren. Följdaktligen finns där ett rikt djurliv, med både små och stora djur. Älg, rådjur, räv och hare, knipa och gräsand, sparvuggla, spillkråka och trädkrypare.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

En tanke på “Norra Kvills nationalpark

  1. Tack för sällskapet! Mm det vart visst lite långt, hade ju tänkt mig ett längre besök i Norra Kvill men det får bli nästa gång. Fina bilder, gillar bäst den med grenen i vattnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s