Vilse i Puerto de la Cruz

”Vill du ha resan med rabatt eller vill du betala fullpris?”

Eh, ….. Frågan ställdes av Vings representant Esben, när jag ville beställa en utflykt till La Gomera nästa lördag. Jag fattar noll, absolut noll. Men tydligen är det så att om man följer med på en utflykt och kollar på täcken, dagen innan, så blir priset på La Gomera-utflykten 44€ i stället för 89€. Jag valde ju då att kolla på täcken och få utflykten till halva priset. Ni som är mer beresta än jag vet naturligtvis vilken fälla jag gick i, men nu blev det så i alla fall. Så nästa lördag åker jag till La Gomera!

Det är konstigt, när jag inte har någon tid att passa så vaknar jag, och är klarvaken kl 6.40. Häpp. Det var fortfarande mörkt ute, och det regnade. Det får bli tidig frukost på balkongen.

I dag skulle jag se Puerto d l Cruz! Jag tog på mej ryggsäcken med kamera, kaffetermos och en macka. Den (ryggsäcken) vägde säkert 15 kg, eller i alla fall typ 8 kg. Bra träning, tänkte jag och gav mej iväg. Först österut genom bananplantagerna. Jag var inte säker på vägen, men litade på de fyra fransmän som gick framför mej. Jag (och fransmännen) gick och gick. Gator, småvägar, promenadstigar – jag fortsatte på fler gator. Har jag nämnt att Puerto d l Cruz är byggt på en sluttning? Och då menar jag sluttning !!!

Till slut irrade jag omkring, och hade ingen aning om var jag befann mej. Fransmännen och jag hade skilts åt för länge sen. Jag letade efter ”Jardin Botanico”, men hittade aldrig dit. Jag gick och gick och gick. Men vad gör det? När jag äntligen hade letat mej tillbaka till mitt hotell hade jag varit ute och vandrat i över fyra timmar!

Det blev siesta när jag kom tillbaka till hotellet. Fullkomligt utmattad la jag mej på sängen och sov i en timme!

Hungrig var jag när jag vaknade så jag gick ut för att leta upp en annan pizzeria, där jag skulle inmundiga ännu en pizza. Då kom jag på att pizza är ju inte spanjorernas rätt, utan en italiensk specialitet! Men vad ska jag då äta?

Först beställa utflykt till La Gomera! Sen leta efter en butik där jag kan inhandla nål och tråd, eftersom en knapp lossnat i min byxor. Det sista får jag ägna lite mer tid åt, förmodligen tappar invånarna på Teneriffa aldrig några knappar och behöver således inte nål och tråd!

Kvällen avslutade jag med middag på restaurang Bellamar. Jag åt en fantastiskt god fiskrätt! Blir säkert ett återbesök,minst ett i alla fall!

Nu ska jag vila mina trötta fötter, i morron väntar en ny utflykt 🙂

Tack snälla Hanna för att jag får låna din ryggsäck, det är guld värt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s