Jaridin Botánico och La Orotava

26/1
Jardin Botanico låg ju inte alls så långt från hotellet som jag trodde när jag i fredags gick nästan hela Puerto d l Cruz runt. Bara några minuters promenad från Masuro, faktiskt. Så dit tog jag mej i morse, eller en bit in på förmiddagen var det egentligen.
En vacker, kompakt trädgård var det. Med betoning på träd. Inte så mycket blommor, mest papegojblomma och en del orkidéer. Men en oas, lummigt, lugnt trots att det var ganska mycket folk. Jag satte mej på en bänk och tog fram min kaffetermos. Mackorna jag hade i ryggsäcken lät jag ligga kvar, det kändes väldigt offentligt att äta smörgås med alla människor runt omkring. Ungefär som i går …
När kille som satt på samma bänk reste sig för att gå såg jag att han hade en svensk flagga på ryggsäcken.
Bussen till La Orotava avgår från andra sidan kvart från hotell Masuro. Det var fortfarande en halvtimme kvar till bussen skulle gå, men jag kan lika gärna vänta vid hållplatsen som nån annanstans. Några minuter hade jag stått där, det var fler som väntade, när en buss kom. 352 – det var ju den bussen som jag skulle åka med. Antingen var den 20 minuter för tidig, eller 40 minuter för sen. Sak samma, jag slapp ju vänta så länge.
La Orotava är en stad som hänger ihop med Puerto d l Cruz. Den ligger 6 km upp på sluttningen. Vägen dit är verkligen krokig! Vissa kurvor var så snäva så jag betvivlade att det skulle kunna gå att svänga den långa bussen. Men som tur var var det inte jag som körde 🙂 Det gick bra och väl framme klev jag ur bussen – och hade ingen aning om var jag befann mej! Visserligen hade jag en karta, men vad hjälper det när det är glest mellan gatuskyltarna.
En liten mysig stadsdel är La Orotava. Nu sitter jag på ett kafé och dricker semesterns första öl!

Jag tänkte att jag går (=vandrar) tillbaka eftersom det är nerför hela vägen  Det fungerade ju bra … Men nu är det så att …. man går på en trottoar utmed vägen, och så plötsligt tar trottoaren slut. Man befinner sej typ på en motorväg. Och hastigheten är ungefär 120 km/tim. Så det gäller verkligen att ha ögon åt alla håll.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s