Tisdag, eller???

Nu börjar dagarna flyta ihop, svårt att hålla reda på vilken dag, eller datum det är. Jag chansar på tisdag.

Hittade en ny väg till centrum i dag. Tänkte att jag skulle undvika trapporna. Det gjorde jag förvisso, enbart för att byta ut mot andra trappor. (det är 230 trappsteg ner till centrum, och lika många upp). En upptäckt gjorde jag dock, jag hittade Orkidéträdgården. Dit ska jag gå en annan dag.

Jag fortsatte promenera, och försökte orientera med kartan i hand. Det är inte så enkelt, efterson gatuskyltarna är väldigt sporadiskt utsatta. Man får ofta gissa sej till var man befinner sej. Men vad spelar det för roll?? I allmänhet är jag dock glad att min adress inte är ”Avenida Familia de Betancourt y Molina”. Det är en väldigt låång adress att skriva. Då är det enklare med ”Kärr”.

Jag gick mot havet och kom fram till Playa Jardin. Ingen sandstrand precis. Svart lavasand (läs grus) är det som gäller på norra Teneriffa. Det låg kanske ett femtiotal personer och solade, några få badade i de ganska höga vågorna.

Utmed havet har man byggt en 4-5 meter bred mur till skydd för vågorna. Jag vandrar på den, och den leder mej tillbaka till stadens centrum. På ett ställe hade människor staplat stenar i högar, eller snarare som små torn. Varför?

Här stod också tre husbilar parkerade. En engelsk, en spansk och en tysk! Hade ingen tanke på att man tar husbilen till Teneriffa!

Så hamnade jag till slut på El Camino och dricker en kaffedrink. En, två, tre, fyra, fem lager, citronbit i och rör om. Barraquito tror jag att den heter. Den är i alla fall söt och god. Senor Camino är en jovialisk man i sina bästa år. Han har bott två år i Alingsås, och pratar svenska. Det är hans mamma som lagar maten, tapas. Då vet man aldrig vad det blir, säger han. Häromdan åt jag här, det blev potatisomelett (tortilla) och kikärtsröra. Det är bara att konstatera att drinken är ”made with love”, och att mamma är bra på att laga mat.

Annonser

En tanke på “Tisdag, eller???

  1. Åh så härligt det låter! Kul att få följa med på håll. Här har snöat ytterligare några centimeter i natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s