Onsdag 29 januari

Det var lite kyligt och det regnade i morse, så jag bestämde mej för att inte gå stadspromenaden med Vings vägvisare. Det kan jag göra på måndag i stället.

Jardin de Orquideas var dagens projekt. Det finns några små vackra trädgårdar i staden, tyvärr är det inte blomningstid just nu. Hibiskus, bouganvillea och papegojblomma är det vanligaste. I Jardin de Orquideas finns det, som namnet anger även orkidéer. Men det som var mest imponerande i den trädgården var faktiskt träden. Jag läste på en skylt vad dom heter, och tänkte att det ska jag lägga på minnet. Tyvärr var det inte mitt minne jag la det på … Vid närmare eftertanke kan det vara drakträd som namnet var? 

I går badade jag, testade poolen. Tänkte att jag kan inte ha varit på Teneriffa i tre veckor utan att ha använt baddräkten. Det var en ganska konstig upplevelse. Inte badet som sådant. Poolen var väl sisådär en 25 m lång, jag simmade åtta längder, det skulle bli typ 200 m. ungefär vad jag mäktade med. Simma är inte roligt! Nej det udda bestod av de som låg i solstolarna. I går var veckans varmaste dag, 23 grader läste jag på en skylt. I solstolarna låg folk fullt påklädda. En kvinna hade mössa, tjock tröja och dessutom en filt omkring sej. Soligt och varmt (ok, i poolen var väl inte mer än 24 grader kanske), men det var bara jag som badade. Jag som är badkruka!! Men vem är jag att döma, alla har sina orsaker …..

När jag går de 230 trappstegen ner till centrum (lika många på vägen upp!!!) passerar jag ett café som har satt ut en skylt där det står på tyska: (fritt översatt) ”Vi tillagar vårt kaffe på mineralvatten”. Känns lite överarbetat….

Har jag skrivit att tyska är det språk som gäller här? Häromdan passerade jag en bokaffär, där man sålde begagnade böcker – nästan bara på tyska. I förmiddags gick jag in på ett café. Det var en servitris som hälsade välkommen ”Hola”. Sen övergick hon till tyska, det var en inte alltför vågad gissning för henne. Jag svarade med ”kaffe, tack” på alla språk jag kunde komma på. Tyska, engelska, svenska …

När jag läser igenom det jag skrivit känns det som jag bara gnäller. Då vill jag bara försvara mej med att …. Jag har ju ingen att prata med här nere….

Men jag har det oförskämt bra, tar varje dag som den kommer. Går mina 10 000 steg varje dag (minst). Sitter på balkongen med fötterna på stolen och bara lyssnar på ljuden utifrån gatan. Lyssnar på talböcker (har avverkat två riktigt bra böcker av Henning Mankell, och en självbiografi av Ramona Fransson), sover middag – nej vilar middag, menar jag. Än så länge trummar jag inte med fingrarna på bordet och undrar ”vad ska jag göra nu då?”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s