La Gomera

Ok, jag kanske är/var lite tveksam till reseföretagens utflykter. En skock turister som vallas hit och dit efter ett visst schema. Men i det här fallet är jag väldigt glad att jag valde att åka med! La Gomera är verkligen värt ett besök!

Bussen avgick kl 6.14 i går morse, dvs en minut före utsatt tid. Jag var sist, och när alla hade kommit var det ju bara att åka. Hur i hela friden jag kunde komma så sent är för mej en gåta – jag gick ju upp kl  5.00, och hade bara två minuters väg till uppsamlingsplatsen!! Men det var mycket att göra på morgonen, göra matsäck, fixa kaffe, packa ryggsäcken … det tar sin lilla tid

Det var mörkt när resan startade, solen går upp först vid 7.30 ungefär. Några barn fanns med på bussen, en baby kinkade. Plötsligt svänger chauffören in till bensinmack. Suck, hade han inte ens tankat bussen innan! Jodå det hade han säkert, när han kom tillbaka till bussen hade han varit och handlat lite godis till barnen som var med på bussen!!

Buss- och båtresan tog totalt med väntetid vid färjeterminalen drygt tre timmar, sen var det buss igen. Christoffer hette vår busschaufför, och han hade kört turen många gånger förut, sa vår guide. Det hade jag i tankarna när fram-eller bakpartiet på bussen hängde ut över stupkanten. Eller när han var tvungen att backa fram och tillbaka några gånger eftersom kurvan var alltför snäv för den långa bussen.

–          Om ni tittar ner åt höger…, försökte guiden tappert.

Jag vet inte hur många som tittade ner åt höger, själv höll jag blicken fast riktad åt bergsväggen på vänster sida. Jamen tänk er själva, vägen var marginellt bredare än bussen, hårnålskurvor, och branta sluttningar. Och då menar jag branta!!!

Men det var fantastiska vyer vi bjöds, för den som vågade titta. Och det gjorde jag naturligtvis då och då …

La Gomera är en av 13 öar i ögruppen Kanarieöarna. Fast öborna själva påstår att det finns 14 öar, eftersom 13 är olyckstal. Så någon fick i uppgift att hitta ännu en ö, och det gjorde denne någon. Personen hittade en klippa i havet som fick benämningen ö, därför finns det nu 14 öar i ögruppen.

Hur gick det då med ”mutresan”, alltså den utflykten Pure wool bjöd på? Jodå det gick bra, Hannu från Borås (fast som numera jobbar som massör i Los Americanos) berättade väldigt inlevelsefullt och övertygande om ullsängkläder, och dess förträfflighet. Jag tror säkert att det är bra, men vill i alla fall inte lägga 9 000 kr på täcke och kudde. Många handlade, åtminstone ett par tofflor eller en dyna. Jag tackade för lunchen, visningen och femhundra spänn sponsring av min utflykt till La Gomera.

I dag är det lördag, tror jag bestämt. Det får bli vilodag, sen väntar La Laguna, Santa Cruz, Teide och Punta del Hildago….

Annonser

3 tankar om “La Gomera

  1. Jag tror faktiskt att Lise-Lotte och Olle har såna täcken. De enda jag någonsin hört som faktiskt köpt. Tror till och med att de är nöjda:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s