Playa Bollullo

Oj, det var svettigt!
I dag skulle jag försökahitta vägen till Bollulla, den lilla playan som ligger strax öster om Puerto de la Cruz. Jag hade försökt hitta hit förra fredagen, men gick vilse i bananplantagerna. Efter ett tag förstod jag var jag gått fel, och valde andra alternativet. Det är verkligen mycket upp och ner, uppför och nerför menar jag.
Var det värt ansträngningen då? Definitivt!!!! Havet, detta element som fascinerar så. Ser inte stormigt ur, men dyningarna gör att det blir ganska höga vågor som slår mot land i alla fall. Slår mot lavastranden, mot klipporna och mot stenar som står upp över vattenytan. Det skramlar när vattnet drar sej tillbaka över stranden med rundslipade lavastenar. Samma vatten som går runt, runt i ett kretslopp.
Och i dessa vågor simmar folk runt och försöker surfa på vågorna. Jag blir allt lite sugen på att prova på att surfa. Ska nog se om jag hittar nånstans där man kan testa ….
Lunch åt jag på den spartanska men gemytliga baren Bolulla. Jag åt en fantastisk torilla, vilket inte alls är Det är en saftig omelett med potatis och lök. Till det smakade en liten öl förträffligt.
Men detta med språket – jag beställer på engelska blandat med spanska, och servitrisen svarar på tyska. När jag gick ut från restaurangen sa servitrisen något till mej. Jag förstod att hon sa ungefär ”tack och hej då”. Plötsligt visste jag inte vad jag skulle svara. Mindes inte vad ”tack och hej” heter på varken tyska, engelska eller spanska. Knappt ens svenska. Förmodar att jag verkade väldigt oartig i hennes ögon.
På väg tillbaka till hotellet passerade jag en ganska stor grönyta. Då menar jag inte en planerad park, utan en vildvuxen obebyggt tomt, stor som två-tre fotbollsplaner,gissar jag. Det stod en bil parkerad i området, och en man gick där. Han hade två hundar omkring sej och satte sej på en sten. Jag såg mej omkring och till min förvåning ser jag en stor skick getter ströva omkring där på området. Inget stängsel fanns som avgränsning. Bara mannen och hundarna som sågtill getterna. Inte för att jag har med det att göra, men – vad gör getterna på natten, vem ser till dom då?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

En tanke på “Playa Bollullo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s