Söndagspromenad

Jaha, vad har den här dagen innehållit då?
Bestämde mej för att ta det lugnt och bara promenera runt i staden. Det är verkligen turismen och turisterna som håller igång. Fullt med folk överallt, fastän ”vanliga” butiker var stängda, eftersom det är söndag.
Vågorna gick högre än vanligt, det blåste en del, och surfarna hade fina vågor att ta sej an med sina surfbrädor. Nästa gång ……
Så jag vandrade vidare. Och kom fram till en fotbollsplan. Det blev frispark och inkast och målchans medan jag tittade, men inga mål. Vet inte vilka lag som spelade eller vad det var för sorts match. Ja, fotboll vet jag ju att det var, men serie eller vänskap ????
Gick vidare, det var alldeles lagom varmt för promenad, eller snarare strövande i staden. I simstadion pågick en vattenpolomatch. Det har jag aldrig sett i verkligheten tidigare. Förutom att hålla sej över vattenytan, så klarade spelarna av att passa en ganska stor boll mellan sej. Det var lite som handboll och innebandy. Så fort ett lag tog makten över bollen simmade det andra laget tillbaka till försvarsställning på sin ”planhalva”. Så passade man bollen mellan sej ett tag, sen antingen sköt man mot mål, eller så tappade man bollen. Och allt började från början, fast åt andra hållet.
I dag har jag ätit den godaste pizza som går att få, tror jag. Eller är jag säker på. En vegetariana … Låter sådär, eller? Men glöm burkchampinjoner, kronärtskocksbottnar, sparris på burk eller syltade paprikor! In kommer en pizza med broccoli och blomkål (al dente), skivor av aubergine och zucchini, stora flak av färsk svamp … En helt fantastiskt god pizza, helt enkelt.
Underhållning var det också kring det lilla torget, där för resten fyra olika restauranger samsades om gästerna. En balanskonstnär som jonglerade med käglor, balanserade en barncykel på hakan, cyklade enhjuling och jonglerade samtidigt. Som grädde på moset gick han också på lina som han spänt upp mellan träden. Samtidigt som han jonglerade med käglor, såklart!!!
Promenera/ströva, äta gott, dricka gott, upplevelser emellanåt – det är vad den här semestern har innehållit.
Det här kommer jag att leva på länge!!!! Några dagar återstår av mina tre veckor på Teneriffa. Kanske kommer jag att återkomma hit, kanske ser jag mej om efter nya resmål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s