Santa Cruz

Bussen till Santa Cruz var knökafull. Alla platser var naturligtvis upptagna när jag steg på. Dessutom stod det folk i gången redan. Men så många som går att trycka in i bussen får åka med. Vi stod som packade sillar. Jag kände att det var nåt som killade på mitt ben, men jag kunde inte se vad det var. Jag hoppas att det var damens handväska, hon som stod bakom mej. Efter drygt halva vägen, i La Laguna steg många av, och alla fick sittplats den sista biten till Santa Cruz.

I hamnen rådde febril aktivitet, det var förberedelser för karnevalen som börjar nästa vecka. Det var nästan som Axels tivoli var där också ….

En av anledningarna att jag åkte till Santa Cruz var att jag ville se den konsertbyggnad som är uppförd i hamnen där. Tyvärr inte så rolig omgivning, med lyftkranar och industribyggnader. Men konserthallen var verkligen värd ett besök. Helt fantastisk arkitektur! Den är formgiven av arkitekten Santiago Calvatrava, och byggnaden rymmer 1700 besökare.

Santa Cruz är huvudstad på Teneriffa och har ungefär 200 000 invånare. Den är inte så präglad av turism, som t ex Puerto de la Cruz. Staden har en låååååång strandpromenad med massor av restauranger av olika slag. Undrar om det verkligen finns gäster till alla dessa matställen??? Det var ett långt kvarter och jag gick runt det. Baksidan var inte lika spännande. Den var grå och bestod av kommunhus och annat typ länsstyrelsen och arbetsförmedlingen …

Jag äter på restaurang Olympia. Många servitörer (mest män, därför servitörer), en som fångar in mej, en som tar beställning på dricka och som dukar fram bestick mm, en som tar upp beställning på mat. Till slut en som kommer med obligatoriska korgen med bröd. Det där med brödet har jag inte klurat ut än. Jag har aldrig beställt brödet, det kommer fram på bordet ändå. Även om jag inte äter upp brödbullen får jag betala för den. Hur ska jag göra för att inte behöva betala för något jag inte beställt, och inte ätit??? Blir läxa till nästa gång.

Lite bilder från Auditorio de Tenerife. Ok bilden med dörrarna/fönstren är inte från konserttbyggnaden. Dörranra/fönstren är inte riktiga, dom är målade på väggen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s