Skogen

I höstas besökte jag Vårgårda fotofestival för första gången. Två fullspäckad dagar med bildvisning av gräddan av naturfotografer från Sverige, Norge och Danmark. När jag åkte därifrån var jag full av beundran för alla duktiga fotografer, men också full av inspiration för mitt eget fotograferande.

Den största upplevelsen var Mats Anderssons bilder, hans naturbilder som inte är landskap, inte makro, det är konstfoto.  Bilderna är inte färdiga och visar hur naturen ser ut, de är som skuggbilder, där jag som betraktare är med och tolkar. Helt underbara bilder!! Mats bilder kan man se på Abecita konstmuseum i Borås 27 februari – 17 maj.

Hanna och jag har bestämt oss för att under 2015 försöka hålla igång varsitt eget fotoprojekt. Jag har då valt att jobba med temat Min skog. Dels för att jag blev inspirerad av Mats Anderssons bilder, men också för att skogen är där jag bor. Jag hittar ofta inspiration i skogen, både till fotograferande och till att ta nya tag i livet. Skogen är hemma, helt enkelt.

Temat som Hanna valt är Livet med Haddock, ett projekt som hon i själva verket började med i somras när Haddock, dvärgschnautzern flyttade hem till Hanna och Emil i Lindome.

Framöver är planen att publicera minst en nytagen bild varje vecka. Jag börjar lite smått redan nu, fast då med bilder ur arkivet.

Juldagen var jag och hela familjen ute i skogen vid Jälmån och fotograferade. Motiven var skiftande med forsande vatten i Jälmån, fångade solglimtar i en annars mörk juldag, skogen med sin mjuka mossa. (Klicka på bilderna om du vill se större bilder)

 

Annonser

En tanke på “Skogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s