Nordens ark …. igen

Detta veckoslut var jag åter på besök på Nordens Ark i Bohuslän. Det var Elin och jag som hade en minisemester där. Eftersom vi tillbringade både lördag och söndag i parken kunde vi ägna mycket tid åt alla djuren. Lördag strövade vi runt och upptäckte hästarna, våtmarken, järvar, vargar och snöleoparderna.  Det var samma djurskötare som när vi var där förra gången som berättade livfullt och informativt om snöleoparderna. Att de kan hoppa 16 meter, att de har en lång svans där de förvarar reserver om det är så att det blir ont om mat. Inte så att de förvarar mat i svansen, men svansen fungerar som en slags depå.

Eftermiddagen tillbringade vi på Ekoparksleden, en 5 km promenad runt parken. Den skulle ta 2 timmar att gå, kunde man läsa i informationen på hemsidan. Tjena, 5 km på två timmar!! Det var just precis vad det gick åt att vandra 5 km, uppför och nerför, det var ingen lätt runda att gå. Jag kände av muskler som jag inte trodde att jag hade, och luften tog helt slut för mej ibland. Men vi tog oss runt, och det var väl värt besväret!!

Lördag kväll åt vi middag på Bella Gästis i Hunnebostrand. Elin åt en burgare som inte gick av för hackor, själv höll jag mej till risotto med getost från Dalsland.

Söndag började vi på lantgården på Nordens Ark. Här hittade vi de sötaste lamm man kan tänka sej. Ett tjugotal tackor med två lamm var, och det var ingen tvekan om vem som hörde till vem. Dels så var de märkta, men också kunde tackorna känna på lukten vilka som var just deras lamm.

Vid lunchdags var det i dag tigrarna som skulle få mat. Precis som hos snöleoparderna vankades det kanin. Djurskötarna hade hängt upp kaninerna i träden och tigrarna fick jobba lite (men bara lite) för att få ner maten. Dom var ganska loja och verkade inte speciellt hungriga.

Några bilder från helgens utflykt ..

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

En tanke på “Nordens ark …. igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s